Vergelijk en bespaar geld!

vanaf €1420 Bekijk prijs
vanaf €1600 Bekijk prijs

Weer en klimaat op Curaçao

Als je wilt overnachten bij het Kontiki Beach Resort wil je natuurlijk genieten van prachtig weer en een heerlijk klimaat. Gelukkig zit je daarvoor wel goed op Curaçao. De temperaturen zijn namelijk vrij constant. Wel zijn er drogere en nattere maanden waar je rekening mee moet houden. Op deze pagina lees je alles over het weer en klimaat op Curaçao. Ook weet je straks wat de beste reistijd is.

Het weer en klimaat op Curaçao is aangenaam

Wil je graag op vakantie naar Curaçao? Dan kies je voor een prachtig eiland. De temperaturen zijn vrij constant. Het verschil tussen de laagste etmaaltemperatuur en de hoogste is slechts 3 graden Celsius. Er zijn dus nauwelijks temperatuurverschillen gedurende het jaar. Als je op reis wilt als er geen regen valt zijn de maanden februari tot en met juni het beste. In de maanden januari, juli, augustus en september is het iets natter. Veel regen valt er gelukkig ook dan niet. De laatste drie maanden van het jaar zijn wel beduidend natter. Je kunt het echter niet zien als een regenseizoen. Daarmee is het ook direct een winterzonbestemming.

Zonnig weer

Laten we vooropstellen: Curaçao is een zonnig eiland. Het gemiddelde aantal zonuren per dag is ruim acht uur. Op jaarbasis komen het totaalaantal zonne-uren daarmee boven de 3.000 uit. Daarmee wordt het eiland gezien als een zeer zonnig land. De zonne-uren zijn goed verdeeld over het jaar. Ook tijdens de ietwat nattere maanden is er vooralsnog voldoende zon.

Er zijn echter wel degelijk wolken aanwezig. Vrijwel iedere dag heb je hier wel mee te maken. Gelukkig zijn het geen donkere wolken, maar lichte wolken. Je zult er dus niet erg veel last van hebben. Vanwege de zonzekerheid is het eiland dan ook een populaire vakantiebestemming. Zowel Amerikanen als Nederlanders weten het eiland wel te vinden. Als je een hotel boekt op het eiland is het Kontiki Beach Resort zeker een aanrader. Verschillende reisaanbieders uit Nederland bieden complete reizen aan inclusief hotel en vlucht.

Regen

Op jaarbasis valt er circa vijfhonderd millimeter regen. Wel zijn er per maand flinke verschillen. Ook op jaarbasis kunnen er verschillen zijn. In het ene jaar valt er aanzienlijk meer regen dan in een ander jaar. Februari tot en met juni zijn normaalgesproken de droogste maanden. Er valt meestal helemaal geen neerslag. In de maanden oktober, november en december is de kans op neerslag het grootst. Echter kan er niet worden gesproken over een regenseizoen. Daarvoor valt er simpelweg te weinig regen. Je kunt daardoor het gehele jaar door reizen naar het eiland.

Verschillen noord- en zuidkust

Als je overnachtingen boekt bij het Kontiki Beach Resort heb je geluk. Het hotel is gelegen in het zuiden. De zuidkust is aanzienlijk rustiger dan de noordkust. De noordkust staat vrijwel continu onder een vrij krachtige oostelijke tot noordoostelijke passaatwind. Dat zorgt voor de nodige golven die op het land inslaan. In het noorden voelen de temperaturen daardoor ook minder heet aan. Laat je echter niet gek maken en zorg ervoor dat je je goed insmeert als je het noorden van het eiland bezoekt.

Luchtvochtigheid

Alhoewel er erg weinig regent valt op het eiland, heeft Curaçao wel te maken met een relatief hoge luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid ligt gemiddeld rond de 75 tot 80 procent. In enkele gevallen zijn er uitschieters tot 90 procent. Vooral aan de zuidkant van het eiland, waar dus ook het Kontiki Beach Resort gelegen is, kan het erg warm aanvoelen. Er is hier bijna geen wind. Als je jezelf koel wilt houden is een duik in het zwembad of in de zee dan ook geen slecht idee.

Orkanen

Vanaf begin juni tot begin december is er kans op orkanen en tropische stormen. Vanwege de ligging van het eiland wordt Curaçao vrijwel nooit getroffen door orkanen en tropische stormen. Het eiland behoort dan ook niet voor niets tot de Benedenwindse Eilanden. Vanwege eventuele orkaanactiviteit ten noorden van het eiland kan er wel een ruwe wind ontstaan. Vooral in het noorden is dit merkbaar met golven die op de kust van het eiland inslaan. Gelukkig ligt het Kontiki Beach Resort in het zuiden, dus zal je daar geen last van hebben. Echter zal je er wel rekening mee moeten houden als je rondreist op het eiland voor de bezienswaardigheden. Houd daarom de nieuwsberichten en weerberichten in de gaten indien je tijdens de maanden juni tot begin december reist.

Winterzon

Wil je gedurende de wintermaanden een vakantie boeken bij het Kontiki Beach Resort? Curaçao is een zeker een goede winterzonbestemming. Immers zijn er continu dagtemperaturen van 30 tot 32 graden Celsius. Gedurende de periode oktober tot en met december is er wel meer kans op regen. Gelukkig kunnen we niet spreken over een regenseizoen en daarmee hoeft dat je niet tegen te houden. Rond kerst en nieuwjaar zijn de ticketprijzen doorgaans wel erg hoog. Veel mensen die geboren zijn op het eiland, en inmiddels in Nederland zijn gaan wonen, gaan op bezoek bij hun familie. Het is dan ook raadzaam om op tijd te boeken als je een vakantie wilt plannen. Mogelijk kan je dan profiteren van een gunstige vroegboekkorting.

Zeetemperatuur

Als je op reis gaat naar een zonnige bestemming hoop je natuurlijk ook dat de zeetemperatuur gunstig is. De watertemperatuur gedurende het hele jaar schommelt tussen de 26 en 29 graden Celsius. Daarmee kan je op ieder moment van het jaar wel een duik in de zee nemen.

Een vakantie boeken naar Curaçao? Kies voor het Kontiki Beach Resort

Wil je graag een vakantie boeken naar het prachtige Curaçao? Het Kontiki Beach Resort is zeker een aanrader. Dit prachtige hotel is gelegen in het zuiden en heeft daardoor een rustige kust. Je kunt zowel een duik nemen in de zee als in een van de zwembaden om af te koelen. Via diverse reisaanbieders kan je een vlucht met hotel boeken naar dit driesterrenhotel. Het is raadzaam om een goede vergelijking te maken. Je leest hierover meer op onze pagina over de verschillende reisaanbieders.

Bereken de beste prijs!
VakantieDiscounter vanaf v.a. €1420 Bekijk prijs Bekijken
TUI vanaf v.a. €1600 Bekijk prijs Bekijken
In het kort
 • Prachtig 4-sterren resort
 • Willemstad, Curaçao
 • Meerdere zwembaden aanwezig
 • Toegang tot heerlijke stranden
 • Wellnesscentrum op het resort
Faciliteiten
 • Gratis Wi-Fi
 • Dineren op het strand
 • Meerdere zwembaden
 • Stranden op loopafstand
 • Fitnessruimte aanwezig
 • Kamers in charmante huisjes
 • Omgeven met tropische planten
 • Veel te zien in de buurt
Locatie